Brød uden lige



Sådan bager vi
Hos Pistoria bager vi brød, som vi synes, de skal bages. Vi bruger ikke andres opskrifter, men har selv eksperimenteret os frem til de brød, som vi sælger. Alt er langtidshævet, da det giver vores brød en fantastisk smag, en sprød skorpe og et lækkert og svampet bid.

Hvis du besøger vores butik jævnligt, vil du opdage, at vi er glade for at prøve nye ideer af. Vi leger med nye råvarer for at få anderledes smagsnuancer frem, og vi er ikke bange for at udfordre kunderne.

Det betyder, at du ikke finder brød som vores andre steder. Og at du måske kommer til at stå i kø sammen med kunder langvejs fra – vi har fx en del, der kører langt for at få vores berømte æblerugbrød.

MÅNDENS BRØD:

MØRKT TREKORNSBRØD

- Rugflager

                - Hørfrø

                               - Sesamfrø

- surdej

-halvSigtemel

- Kold og Langtidshævet

- Bagt i stenovn

MÅNDENS RUGBRØD:

SVEDJERUGBRØD

-Svejde fuldkorns Rugmel

- Halvsigtet Rugmel

- Rugkerner

-Surdej

-Hørfrø

                          - Solsikkekerne                                           - Græskarkerner     
Svedjerug er fin Fuldkornsmel hvor 100% af kernen er brugt. Svedjerug er en gammel nordisk rugsort som har været dyrket igennem tiderne, svedjerug blev genfundet for ca. 40 år siden og er blevet opformeret, til at den i dag kan sælges rundt omkring. Brød af svedjerug har en særligt mild let nøddesmag og et højere proteinindhold, det er lysere og det bliver ikke så hurtigt tørt. Svedjerug proteinindhold ligger mellem 14 og 17 %, hvor normal rug ligger omkring 9 %. Den har flere kostfibre end de moderne sorter, og derfor mætter den også bedre. Bageevnen er fin, især når man bager efter traditionelle bagemetoder med surdej og lange hævetider. Melet bliver malet på stenkværne.



-